​​​​​​​

Tips voor een geslaagde barbecue

  • Steek de barbecue tijdig aan, tenminste 1 uur van tevoren.
  • Leg een bergje houtskool in de barbecue. Daartussen plaats je aanmaakblokjes die je vervolgens aansteekt. Wanneer de houtskool goed gloeit kan het over de barbecue worden verspreid.
  • Wanneer de vlammen zijn gedoofd en de houtskool of briketten bijna grijskleuren, heeft de barbecue de juiste hitte bereikt om het vlees perfect te grillen.
  • Voeg tijdig nieuwe kolen toe, dan hoef je de barbecue niet opnieuw aan te steken.
  • Geef het vlees de tijd om bruin te worden. Teveel omdraaien is niet goed.
  • Door het vlees op het rooster regelmatig met olie te bestrijken, blijft het vlees sappiger.
  • Dep gemarineerd vlees goed droog met keukenpapier voordat je het roostert.
  • Strooi van tevoren nooit zout op het vlees, er verschijnt vocht, wat het bruin worden bemoeilijkt.
  • Gebruik een tang (dus geen vork). Hierdoor blijven de vleessappen bewaard.
  • Trek het vlees, dat aan het rooster kleeft, niet los. Laat het even liggen, het gaat vanzelf los.

Bewaartips

  • Zet het vlees direct na thuiskomst in de koelkast of vriezer. Wanneer je het vlees dezelfde of de volgende dag gebruikt, kan het in de koelkast.
  • Haal ingevroren vlees de avond van tevoren uit de vriezer en laat het in de koelkast ontdooien.
  • Houd het vlees zo lang mogelijk in de koelkast. Zo voorkom je dat het vlees, wat uiteindelijk niet opgaat, onnodig lang in de (warme) buitenlucht ligt.
  • Leg het vlees nooit in de zon.
  • Kip en varkensvlees dien je altijd helemaal gaar te eten!
  • Leg bereid vlees nooit bij rauw vlees, gebruik hiervoor altijd schone schalen.

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.